Bosna i Hercegovina     | 02.05.2018. 14:59 |

Livno: Ugroženo pružanje zdravstvenih usluga stranim osiguranicima

FENA Mario Loncar

LIVNO, 2. svibnja (FENA) - Zbog ograničenih kapaciteta, Županijska bolnica u Livnu nije u mogućnosti da pacijentima s prostora EU za vrijeme ljetnih odmora osigura pružanje usluga hemodijalize.

Po riječima ravnatelja Županijske bolnice „fra Mihovil Sučić“ u Livnu dr. Ivana Cikojevića, taj problem bi, uz potporu Repubike Hrvatske, već od naredne godine trebao biti riješen.

- Uz pomoć donacije Republike Hrvatske, prema kojima smo aplicirali s projektom vezanim za proširenje odjela i većim brojem aparata za dijalizu, neće nam biti nikakav problem da primimo sve te pacijente koji dolaze na odmor u našu županiju da se u ta dva mjeseca mogu dijalizirati- kazao je Cikojević.

Po njegovim riječima, već sada ima dosta upita za rezervaciju bolničkog termina za dijalizu od strane osiguranika s područja EU.

Na području Hercegbosanske županije hemodijalizom je trenutno obuhvaćeno 35 pacijenata, a bolnički kapacitet hemodijalize je 10 ležajeva i ona se izvodi u dvije smjene, šest dana u tjednu.

- Očekujemo od Republike Hrvatske da prihvati naš projekt i omogući nam da prema europskim standardima napravimo novi i veći prostor - ponovio je Cikojević.

Po njegovim riječima, vrijednost tog projekta je oko 400 000 maraka, a dio potrebnih sredstava osigurala bi i Vlada Hercegbosanske županije.

 

 

 

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!