Bosna i Hercegovina     | 03.05.2018. 09:55 |

Bešlić: Čestitka u povodu Svjetskog dana slobode medija

FENA Saopćenje

MOSTAR, 3. svibnja (FENA) - U povodu 3. svibnja - Dana slobode medija, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je čestitke svim novinarkama i novinarima i medijskim kućama u Mostaru i Bosni i Hercegovini.

-Mediji imaju danas veliku važnost ali i odgovornost u izgradnji demokratskog društva, promoviranju ljudskih prava i sloboda. Na žalost još uvijek postoje pritisci na novinare i slobodu medije, a što je nedopustivo i svakodnevno treba stvarati ambijent u kojem se takve pojave neće događati- poručio je Bešlić, uz ostalo u čestitci.

Dodaje se kako mediji, posebice javni, čija je odgovornost velika, kao i svi novinari trebaju odgovorno i profesionalno obavljati svoj posao u interesu javnosti i razvoju demokratskog društva.

Inače, Svjetski dan slobode medija (World Press Freedom Day) obilježava se svake godine 3. svibnja, a ustanovila ga je Glavna skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine s ciljem promicanja slobode izražavanja koju posebno trebaju poticati i poštivati vlade zemalja članica UN-a.

 

 

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta

Pismo medija izraelskim vlastima: Napadi na novinare su napadi na istinu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!