Najave     | 03.05.2018. 12:33 |

Aktivnosti u sklopu tradicionalnog druženja dobitnika najviših ratnih priznanja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. maja (FENA) - Savez udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja „Zlatni ljiljan“ i „ Zlatna policijska značka“ Kantona Sarajevo (KS) i ove godine u povodu 9. maja - Dana Zlatnih ljiljana i Dana pobjede nad fašizmom, a u sklopu Dana Kantona Sarajevo, organizuje 20. tradicionalno druženje članova Saveza i uvaženih gostiju iz društveno-političkog života grada, kantona i države BiH.

Ovogodišnje druženje dobitnika najvećih ratnih priznanja, heroja odbrane Bosne i Hercegovine, i porodica poginulih dobitnika priznanja KS bit će održano u petak, 4. maja.

Tom prilikom bit će evocirane uspomene na najsvjetlije tekovine borbe, uz podsjećanje na nove izazove sa kojima se susreće domovina Bosna i Hercegovina.

Protokolom manifestacije planirani su obilasci svih šehidskih mezarja i grobalja poginulih boraca, među kojima i okupljanje svih učesnika na Šehidskom mezarju 'Veliko polje' - Igman, kao i historijski sat na Velikom polju.

Istovremeno, planirano je odavane počasti borcima NOR-a na Velikom polju, saopćeno je iz Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Svečani koncert Sarajevske filharmonije u Vijećnici povodom Dana pobjede nad fašizmom

U Brčkom obilježen Dan pobjede nad fašizmom

U Mostaru obilježen Dan pobjede nad fašizmom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo