Bosna i Hercegovina     | 04.05.2018. 14:53 |

Holanđani ulažu 600.000 KM za srebrenički centar za mlade

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 4. maja (FENA) - Predstavnici holandske organizacije PortAgora iz Tilburga danas su posjetili Općinu Srebrenica i razgovarali s općinskim načelnikom Mladenom Grujičićem o projektu rekonstrukcije objekta "Pivnica“ koji se nalazi u centru grada.

Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić je kazao da će to biti centar za okupljanje mladih. 

- Holanđani će uložiti 600.000 KM za rekonstrukciju objekta. Mi ćemo se potruditi da uradimo sve što je u našoj moći i da ubrzamo s administracijom, jer je naša želja da radovi počnu što prije. U rad objekta biće uključene firme iz Srebrenice kako bi novac ostao u Srebrenici. Trudit ćemo se da napravimo uštede tokom rekonstrukcije, kako bi mogli da realizujemo i druge projekte kojih ima mnogo - kazao je Grujčić.

Danas je regristrirana i organizacija Srebrenica Wave koju čine članovi Muamer Čivić i Miroslav Andrić.

- Borili smo se da ostvarimo svoj san. Zgrada će biti multifunkcionalna i služiti za različite kulturne sadržaje. Ovo je velika nada za Srebrenicu, cilj nam je promjeniti stanje u gradu, a pričali smo i o novim projektima - rekao je član organizacije Srebrenica Wave Muamer Čivić.

Ekskluzivni direktor organizacije PortAgora Jan van Esch dvadeset godina dolazi u Srebrenicu i kaže da je oduševljen projektom koji su pokrenuli mladi.

- Srebrenica je poznata cijelom svijetu po prošlosti. Ono što je naš cilj jeste da Srebrenica u budućnosti postane poznata po nečemu drugom. Multifunkcionalni centar će biti sjedište kulture za čitavu regiju - rekao je van Esch.

Općina Srebrenica je kupila objekt "Pivnice“ koji je koštao 200.000 KM i predat je na korištenje organizaciji Srebrenica Wave.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vučić: Predsjedništvo BiH nije postiglo konsenzus oko rezolucije o genocidu u Srebrenici

Italija potiče države članice Ujedinjenih naroda da podrže nacrt rezolucije o Srebrenici

Poljska snažno podržava nacrt rezolucije Ujedinjenih naroda o Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu