Bosna i Hercegovina     | 05.05.2018. 10:26 |

Zajednica radioamatera Herceg Bosne obilježava 25. godišnjicu osnutka

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. svibnja (FENA) - Zajednica radioamatera Herceg Bosne (ZRHB) ove godine obilježit će 25. obljetnicu utemeljenja nizom aktivnosti kako na lokalnoj tako i na svjetskoj razini. 

 Planirali su aktivirati specijalni pozivni znak E725ZRHB gdje će radioamateri iz cijelog svijeta nakon ostvarene veze imati prigodu osvojiti specijalnu diplomu i QSL razglednicu, a preko kojih će saznati nešto više o radioamaterima Herceg Bosne i njihovim aktivnostima.

 Radioamateri Herceg Bosne su već uveliko poznati u svjetskim okvirima jer se svake godine u međunarodnim natjecanjima redovno nalaze u samom vrhu, priopćili su iz ZRHB.

 Napominju kako djeluju i razvijaju svoju djelatnosti na području elektronike, radijskih komunikacija, satelitskih komunikacija, a u svrhu razvoja, zaštite i promidžbe radioamaterizma i radioamaterske djelatnosti.

 Kroz radioamaterske tečajeve i prezentacije uvode mlade ljude u oblasti radio tehnike, elektronike, a u posljednje vrijeme informatike i računalne tehnike što bitno doprinosi podizanju opće tehničke razine društva u cjelini, navodi se u priopćenju.     

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Obilježena 32. godišnjica odbrane Centra za obrazovanje kadrova MUP-a RBiH i pogibije Samira Mišića

Šefovi diplomatija slave 75. godišnjicu NATO saveza, razmatraju koordinaciju vojne pomoći Ukrajini

Sedam godina rada Muzeja ratnog djetinjstva - Doprinijeti jačanju svijesti o važnosti mira

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta