Bosna i Hercegovina     | 07.05.2018. 11:50 |

Nestali mladić Amar Ramić iz Tuzle još nije pronađen

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Mladić Amar Ramić (21) iz Tuzle, koji je nestao u srijedu 2. maja, još nije pronađen. Sužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u saradnji sa drugim agencijama tragaju za mladićem i za sada nema nikakvih informacija, potvrdio je Feni portparol MUP-a TK-a Izudin Šarić.

On je naglasio kako će potraga za Ramićem biti nastavljena i ukoliko se bude došlo do bilo kakvih saznanja javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Šarić je potvrdio da je nestanak Amara Ramića prijavio njegov otac.

Uposlenici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), i danas, treći dan, nastavljaju sa aktivnostima, kako bi pronašli mladića Amara Ramića (21) iz Tuzle, koji je nestao u srijedu 2. maja, nakon što je oko 16.20 sati, izašao iz stana u kojem živi sa roditeljima, saopćeno je iz FUCZ-a.

Njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici Istok-Policijske uprave Tuzla, u četvrtak 3. maja oko 20.00 sati.

Shodno tome, obavljeni su razgovori sa kontakt osobama i roditeljima u vezi prikupljanja novih informacija.

Obavljen je dogovor, te izvršen raspored po zonama i grupama, tako da su formirane četiri grupe, te su određeni pravci pretrage: Kalesija, Sapna, Teočak. Kladanj, Banovići, Lukavac, Gračanica, Srebrenik, Čelić. Također, poljepljeni su informativni plakati u: Kalesiji, Zvorniku, Čeliću, Tuzli, Srebreniku, Ormanica-Hrgovi-prema Gradačcu, Šibošnici, Rahiću, Brčkom, Ugljeviku, Bijeljini, Zavidovićima i Žepču. Dosadašnja potraga nije dala rezultata.

Izvršena je indirektna potraga tj. izvršeno je informisanje javnosti, a vrši se i prikupljane dodatnih informacija. Potraga se nastavlja i danas, navode iz FUCZ-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Federalni štab civilne zaštite dodijelio priznanja za 53 kolektiva i pojedinca

Uhapšena jedna osoba u Gračanici zbog posjedovanja droge

FUCZ - Izvučeno vozilo iz Bregave, u njemu nađeno jedno beživotno tijelo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo