Regija     | 07.05.2018. 18:31 |

Vučić o ekonomskoj suradnji s Turskom

FENA Agencije

ANKARA, 7. svibnja (FENA) - Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoğanu na veličanstvenom dočeku i snažnoj opredeljenosti za podizanje ekonomske suradnje na najvišu moguću razinu.

Predsjednik Srbije je na zajedničkoj konferenciji za novinare s predsjednikom Erdoganom rekao da je upravo turski lider najzaslužniji za "vrtoglavi uspon" suradnje dvije zemlje.

Vučić je nakon sastanka u Ankari kazao da je posebno zahvalan što je turski predsjednik, usprkos stranačkim obvezama, izdvojio dva dana da dočeka srpsko izaslanstvo i pokazao time da mu je Turska iznad stranačkih interesa, da je pravi državnik.

Ukazao je da je Turska "najveća sila" na Balkanu, što, smatra, treba da je jasan odgovor onima koji se pitaju koliki je uticaj Turske, i u pitanjima koja su od značaja za Srbiju, prenosi Tanjug.

On je zahvalio Erdoganu na veličanstvenom dočeku "kojim je ukazao počast svim građanima Srbije".

"Mislim da su ljudi u Srbiji mogli da budu oduševljeni i vide poseban respekt na koji je naša zemlja naišla u Ankari. Oni to znaju da cijene i sljedeći put kad budete dolazili, potrudit ćemo se da vas dočekamo na još višoj razini, a jednako i punog srca kao prvi put kad ste dolazili", rekao je Vučić obraćajući se Erdoganu.

Kad je riječ o unutarnjim stvarima Turske, Vučić je ponovio da Srbija nije krila potporu turskom predsjedniku i demokratskom poretku, koji je bio napadnut u vreme puča u toj zemlji.

"I prije većih i važnijih saveznika Turske, u toj teškoj noći Srbija je izašla s javnim izjavama i osudom napada na demokratiju i Erdogana, jer smo principijelno štitili međunarodnopravni i ustavni poredak svake zemlje članice UN, u tom slučaju Turske", napomenuo je predsjednik Srbije.

Kako je rekao, danas je izaslanstvo Srbije vidjelo posljedice tog napada i nije vjerovala kako je izgledalo kada neko izvede avijaciju zbog napada na legalne vlasti.

Srpsko izaslanstvo je i položilo vijenac za poginule, a Vučić je poručio da će Srbija uvijek znati štititiravo nacija na sopstveno opredeljenje i izbor vlada i sopstvenu budućnost u skladu sa svim međunarodno-pravnim aktima.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije