Bosna i Hercegovina     | 08.05.2018. 13:49 |

Radmanović: Uskoro ime kandidata za predsjednika RS-a

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 8. maja (FENA) - Potpredsjednik SNSD-a i delegat te stranke u Domu naroda parlamenta BiH Nebojša Radmanović izjavio je danas da je SNSD blizu odluke o kandidatu za predsjednika RS-a, napomenuvši da ni druge stranke u BiH, osim okupljenih oko Saveza za promjene, nisu izašle sa svojim imenima.

Radmanović se ranije spominjao kao jedan od mogućih kandidata, a ističe da on, kao čovjek koji je zadovoljan svojim dosadašnjim političkim radom, nema potrebe da se previše trudi da bude kandidat za neku funkciju.

Od danas, dodao je, teku rokovi, a SNSD će u dogledno vrijeme saopćiti imene kandidata za predsjednika RS-a te liste za parlamente.

Istakao je da je datum kada se raspisuju izbori važan u svim demokratskim zemljama, ali da se u BiH stvorila turbulentna politička klima, jer nije izmijenjen Izborni zakon BiH.

-Sada se suočavamo sa situacijom da su izbori raspisani, ali ne znamo kako ćemo konstituisati Dom naroda u Federaciji BiH i Dom naroda BiH – rekao je Radmanović i dodao da nije dobro miješanje stranaca u ovo pitanje.

Izrazio je nezadovoljstvo, jer su izmjene Izbornog zakona BiH vođene bez predstavnika Srba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'