Servisne informacije     | 08.05.2018. 14:25 |

U BiH sutra sunčano, poslijepodne pljuskovi i grmljavina

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost.

Tokom dana doći će do porasta naoblake. Poslijepodne i u večernjim satima očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne pljuskovi mogu biti i intenzivniji. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 21 do 26 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti sunčano, uz postepen porast naoblake. Tokom poslijepodneva i večernjim satima očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina. Pljuskovi lokalno mogu biti i intenzivniji. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 22 stepena. 

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Do kraja dana i u večernjim satima očekuju se lokalni pljuskovi s grmljavinom.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Ivan-sedlo 19, Livno, Sokolac 20, Bugojno, Gradačac 22, Bijeljina, Jajce, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zvornik 23, Banja Luka, Brčko, Sanski Most, Trebinje 24, Bihać, Neum, Zenica 25, Stolac 27 i Mostar 29, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo