Bosna i Hercegovina     | 09.05.2018. 15:06 |

Predložen pritvor za Seida Kuralića osumnjičenog za primanje dara

FENA Saopćenje

TUZLA, 9. maja (FENA) - Postupajući tužilac Dražen Miličević je Općinskom sudu Kalesija uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za šezdesetogodišnjeg Seida Kuralića, profesora mašinske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Postoji osnovana sumnja da je Kuralić, radeći kao profesor u spomenutoj školi, u periodu od 2010. do juna 2017. godine u šest situacija od roditelja učenika kojima predaje grupu mašinskih predmeta, tražio i primao iznose od 100 do 200 KM kako bi učenicima koji su u tim predmetima imali izglednu zaključnu negativnu ocjenu pogodovao i osigurao im pozitivnu zaključnu ocjenu na kraju školske godine.

Podsjećanja radi, po nalogu Tužilaštva pripadnici Federalne uprave policije (FUP) su u utorak lišili slobode osumnjičenog, obavljena je kriminalistička obrada te je predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja te Tužilaštvo poziva sve roditelje učenika ili osobe koje imaju saznanja da je u još nekim situacijama osumnjičeni tražio ili primao novac za prolazne ocjene učenicima, da isto prijave i daju iskaz postupajućem tužiocu, saopćeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK).

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Rusija produžila pritvor američko-ruskoj novinarki Kurmaševoj

Određen pritvor za Djedovića i Malkića iz Tuzle zbog pljački kladionica

Produžen pritvor ocu dječaka koji je počinio masovno ubojstvo u školi 'Vladislav Ribnikar'

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana