Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 12:24 |

U Memorijalnom kompleksu Veljaci 12. maja bit će ukopan Sabit Ibrahimović

FENA

TUZLA, 10. maja (FENA) - U Memorijalnom kompleksu i šehidskom mezarju Veljaci u Bratuncu 12. maja bit će klanjana dženaza i obavljen ukop jedne identifikovane žrtve, a u okviru manifestacije "Dani sjećanja na genocid počinjen 1992-1995. godine u Bratuncu".

Predsjednik Organizacionog odbora 12. kolektivne dženaze u Bratuncu Admir. ef. Velić rekao je novinarima u Tuzli da će tog dana u Bratuncu biti ukopan Sabit (Muje) Ibrahimović, rođen 1963. godine, koji je poginuo u minskom polju prilikom pokušaja da dođe do svog rodnog mjesta.

Smatra da je činjenici da je identificirana samo jedna žrtva s područja Bratunca tokom protekle godine doprinijelo i preseljenje DNK laboratorija Međunarodne komisije za nestale (ICMP) iz BiH u Holandiju.

Glavni imam Medžlisa IZ Bratunac Elvir Hodžić izjavio je da će, iako je identifikovano samo jedno tijelo, biti na istom novou organizirana dženaza kao ranijih godina, dodavši da je sve spremno za ukop.

Po njegovim riječima, još se traga 300 nestalih osoba s područja Bratunca te navodi da proces identifikacije žrtava ide sporo.

Dvanaesti dani sjećanja na genocid počinjen 1992-1995. godine u Bratuncu obilježavaju se od 3. do 16  maja, a ova manifestacija sadrži različite sadržaje u vezi s prisjećanjem na protekli rat u BiH na ovom području.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Dizdar i Duraković posjetili povrijeđenog mladića u Bratuncu

Višković: Čuo sam za nemio događaj u Bratuncu, tražit ćemo maksimalnu odgovornost za počinioce

Klanjana dženaza za četiri žrtve zločina u Zvorniku

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana