Kultura     | 10.05.2018. 13:03 |

Održana izložba Dizajnera interijera Srednje građevinske škole u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. svibnja (FENA) - Izložba Dizajnera interijera Srednje građevinske škole "Jurja Dalmatinca" u Mostaru održana je u srijedu navečer u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača".

 Predstavljeni su smjerovi četverogodišnje škole, i to visokogradnja/niskogradnja, tehničar geodezija-geoinformatika, računalni tehničar u graditeljstvu, tehničar ekonomske i održive gradnje, dizajner unutarnje arhitekture-interijera. Trogodišnji smjerovi su monter suhe gradnje, keramičar-oblagač.

 Ravnatelj navedene škole Branko Landeka u kraćemu obraćanju na otvaranju izložbe osvrnuo se na značaj koji ta škola ima na ovim prostorima, naglasivši kako ta ustanova ima vlastiti kontinuitet i tradiciju obilježavanja povijesne i kulturne baštine.

 "Naša škola osnovana je davne 1946. godine te je od posebnog društvenog značaja. Osluškujući potrebe tržišta škola je 2015./2016. godine pokrenula smjer Dizajner unutarnje arhitekture- interijera te je u veoma kratkom vremenskom roku uspjela zainteresirati velik broj mladih za ovo zanimanje", izjavio je Landeka.

 Ravnateljica Udruge "Vedri osmijeh" iz Rodoča zahvalila je učenicima i profesorima na prigodnom vrtnom namještaju koji je izrađen i darovan za njihovu udrugu te je uručila zahvalnicu ravnatelju Landeki.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'