Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 13:03 |

U Edukativni centar u Novoj Kasabi primljeno 12 prvačića

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 10. maja (FENA) - U Edukativnom centru u Novoj Kasabi, koji pohađaju bošnjački učenici iz Konjević-Polja, danas se vrši prijem prvačića te je za narednu školsku godinu upisano 12 djece.

Predsjednik Savjeta roditelja djece iz Konjević-Polja Muhizin Omerović kazao je Feni da je osam učenika devetog razreda koji će uskoro polagati eksternu maturu u Sarajevu.

-Prethodnih godina imali smo generacije koje nakon osnovnog obrazovanja nisu nastavljali dalje školovanje. Od kada smo počeli nastavni proces u Edukativnom centru u Novoj Kasabi, djeca nastavljaju s školovanjem – ističe Omerović.

Omerović podsjeća da roditelji i dalje čekaju na ostvarivanje prava na izučavanje bosanskog jezika i poručuje da će istrajati u sudskom procesu.

Također, u Kulturnom centru Srebrenica sutra će biti održana peta priredba učenika iz Edukativnog centra Nova Kasaba pod nazivom "Svi su cvjetovi budućnosti, u sjemenu sadašnjosti“.

U priredbi će učestovati 120 djece iz Nove Kasabe, a priredba će biti izvedena u saradnji sa srednjom Mješovitom školom iz Sarajeva.

Nakon predstave djeca će u gradu posaditi 30 ruža.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Vlada ŽZH isplatila ukupan iznos za sufinanciranje prijevoza učenika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo