Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 13:48 |

Prvi čovjek mostarskog Ureda OESS-a posjetio Vladu HNŽ-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. svibnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg i županijski ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda sastali su se u četvrtak sa šefom Ureda OESS-a u Mostaru Williamom Ozkaptanom, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Govoreći o brojnim aktivnostima Vlade HNŽ-a, Herceg se osvrnuo na stanje u prosvjeti, ocijenivši kako je Vlada učinila snažan iskorak na stvaranju boljih uvjeta za boravak učenika i rad prosvjetnih djelatnika.

''Ulažemo više od 10 milijuna maraka u obnovu školskih objekata. Nastavit ćemo te aktivnosti kako bismo ostvarili zacrtani cilj – obnoviti sve javne objekte u HNŽ-u. Riješili smo radno-pravni status značajnog broja prosvjetnih djelatnika, donijeli organizacijske sheme, te preuzeli financiranje prijevoza učenika'', rekao je Herceg.

Dodao je kako će kroz dijalog sa sindikatima uposlenih u prosvijeti uspješno riješiti sva otvorena pitanja.

Govoreći o naporima koje Vlada čini kako bi osnažila gospodarstvo i privukla investitore, Herceg je naglasio značaj Zračne luke u Mostaru.

''Držim kako je ostvareni napredak Zračne luke dobar primjer da se sinergijom djelovanja različitih razina vlasti mogu ostvariti značajni iskoraci. Nedavno smo, nakon ranijih ulaganja Vlade u infrastrukturu Zračne luke, potpisali i Sporazum o subvencioniranju troškova nastalih pružanjem usluga izravnih letova niskotarifnog avioprijevoznika Eurowings,'' istaknuo je premijer HNŽ-a.

Naglasio je kako je za subvencije ove godine izdvojeno 500 000 marka.

Jedna od tema razgovora bila je i aktualna situacija u Ministarstvu unutarnjih poslova, gdje su predsjednik Herceg i ministar Bevanda istaknuli kako je sigurnosna situacija u HNŽ vrlo dobra, unatoč činjenici da MUP-u nedostaje 300 policajca i 50 državnih službenika i namještenika.

Također, na poseban način osvrnuli su se na činjenicu kako nisu riješena pitanja Policijskog i Javno-žalbenog odbora, te Neovisnog odbora za izbor i reviziju osobitu u svjetlu kraja mandata ravnatelja policije, izrazivši nadu kako će se to, u interesu građana, riješiti u što skorijem roku.

Razgovaralo se i o položaju Roma i potrebi usvajanja lokalnih akcijskih planova za Rome u HNŽ-u što je pretpostavka za strateški pristup rješavanju problema romske populacije, te ciljanom i racionalnom trošenju raspoloživih financijskih sredstava. Izražena je puna spremnost Vlade da se, u suradnji s OESS-om, na stručnoj razini pokrenu potrebne aktivnosti na izradi lokalnog plana.

Ozkaptan je zahvalio premijeru Hercegu i ministru Bevandi na konstruktivnom sastanku, izrazivši nadu kako će dobra suradnja biti nastavljena i u budućnosti, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Kubatlija s vlasnikom kompanije G.P.A ekosistem Grčka o poslovanju u BiH i mogućim ulaganjima

Pozder okupila stručnjake za rješavanje problema Jablaničkog i drugih jezera

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'