Bosna i Hercegovina     | 10.05.2018. 14:17 |

Centar - Poziv penzionerima da se prijave za subvencioniranje javnog prevoza

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Općina Centar Sarajevo raspisala je i ove godine javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći penzionerima u stanju socijalne potrebe za subvenciju troškova javnog prevoza u Kantonu Sarajevo.

Javni poziv je objavljen danas u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici: www.centar.ba, na oglasnoj ploči u Općini i oglasnim pločama mjesnih zajednica središnje sarajevske općine. 

Javni poziv ostaje otvoren 30 dana, a prijaviti se mogu socijalno ugroženi penzioneri s penzijama do 500 konvertibilnih maraka koji imaju prebivalište na području općine Centar najmanje dvije godine ili boravište po osnovu statusa raseljene osobe u općini Centar.

Uz prijavu na javni poziv penzioneri su dužni dostaviti kopiju lične karte, potvrdu o prijavi prebivališta ili boravišta, ček od penzije ne stariji od tri mjeseca, kopiju tekućeg računa i kopiju iskaznice s kuponom za prethodni mjesec.

Za ovaj socijalni projekt Općine Centar za starije sugrađane koji su u stanju socijalne potrebe planirano je u ovogodišnjem budžetu 10.000 konvertibilnih maraka, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH okupila bivše uposlenike, penzionere ove institucije

Hušić s predstavnicima Saveza udruženja penzionera razgovarao o potrebama članstva

Od 1. januara u Sarajevu uspostavljanje javnog prevoza u noćnim satima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta