Servisne informacije     | 10.05.2018. 14:25 |

U Bosni sutra oblačno s pljuskovima poslijepodne, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - U Bosni će sutra preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini će biti pretežno sunčano uz umjeren porast naoblake poslijepodne.

Prijepodne kiša ili lokalni pljuskovi se očekuje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima lokalnim pljuskovi u većini područja. Intenzivnije padavine praćene grmljavinom bit će u večernjim satima i moguće su na sjeverozapadu Bosne.

Vjetar će biti slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od 9 do 14, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 20 do 26, na jugu do 28 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva očekuju se lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 22 stepena.

U Bosni i Hercegovini danas je sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U zapadnim, sjeverozapadnim područjima Bosne zabilježena je grmljavina uz rijetke lokalne pljuskove. Do kraja dana bit će nestabilno s pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu BiH.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Ivan-sedlo, Jajce 20, Sokolac 21, Livno, Neum, Sarajevo 22, Bijeljina, Trebinje 23, Bihać, Sanski Most, Srebrenica, Tuzla 24, Brčko, Bugojno, Doboj, Gradačac, Široki Brijeg, Stolac 25, Banja Luka, Grude, Mostar, Prijedor, Zvornik 26 i Zenica 27, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo