Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 09:18 |

Nagrade studentima Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

FENA Cvita Kusić

ŠIROKI BRIJEG, 11. svibnja (FENA) - Na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Širokom Brijegu u četvrtak su dodijeljene nagrade i priznanja studentima koji su ponudili najbolje rješenje stvarnog problema iz poslovanja poduzeća.

 Ovo je prvi put da su se studenti ALU-a okušali u ovakvom natjecanju koje je nastalo kroz suradnju Akademije i poduzeća Pavković Paneli d.o.o. iz Širokog Brijega, a pod pokroviteljstvom i uz tehničku potporu EU ProLocal projekta, koji je zajednički program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u BiH, financiran od Europske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke.

 Program implementira Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH s ciljem stvaranja poticajnog poslovnog okruženja koje omogućuje konkurentnost poglavito malih i srednjih poduzetnika, pri čemu važnu ulogu ima akademska zajednica, objavljeno je na službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

 Natjecanje, u kojem su studenti mogli sudjelovati samostalno ili u timu, organizirano je s dva osnovna cilja, i to ponuditi potencijalno i izvedivo rješenje stvarnog poslovnog slučaja (rješavanjem problema s kojim se poduzeće susreće u svom poslovanju) i omogućiti studentima stjecanje iskustva kroz izazov koji jača inovativno promišljanje usmjereno prema rješenju i pragmatičnom donošenju odluka.

 Pobjednicima natjecanja nagrade je uručio vlasnik poduzeća Pavković Paneli d.o.o. Franjo Pavković. Nagradu za prvo mjesto dobile su Matea Šimunić i Ana Naletilić, drugo mjesto pripalo je Josipu Ivešiću, a treće Petri Zovko i Jurici Ribarović.

 Tijekom svečanosti, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević uručio je svim sudionicima projekta posebna priznanja i zahvalu za sudjelovanje.

 Istaknuo je tom prilikom kako, uz veću angažiranost i malo dobre volje, svi mogu doprinijeti stvaranju još boljih uvjeta za život i rad u svojoj lokalnoj zajednici te pozvao i ostale poduzetnike da se odvaže na aktivnu suradnju s obrazovnim institucijama i pomognu usvajanje kompetencija, znanja i vještina koje zahtijevaju suvremeni poslovi. 

 "Kvalitetni radnici, kvalitetni poduzetnici i kvalitetne ideje temelj su konkurentnog poslovnog okruženja, gospodarskog rasta i održivog razvoja našeg Grada", zaključio je Kraljević.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Bira se najljepša poštanska marka izdana u 2023. godini

NATO Štab Sarajevo dodijelio nagrade u čast heroja iz cijele BiH

U sjedištu Vlade FBiH uručene nagrade najzaslužnijim sportistima (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo