Bosna i Hercegovina     | 11.05.2018. 12:08 |

Na Balkanskom kongresu nuklearne medicine 250 učesnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. maja (FENA) - U okviru predavanja eminentnih stručnjaka na Balkanskom kongresu nuklearne medicine bit će prezentirana najnovija dostignuća iz oblasti nuklearne medicine - najavila je predsjednica Kongresa Amela Begić na sinoćnjem otvaranju tog naučnog skupa, koji se po prvi put održava u Sarajevu.

Na skupu se okupilo više od 250 učesnika iz 19 zemalja (Argentina, Austrija, BiH, Bugarska, Kina, Hrvatska, Grčka, Holandija, Italija, Kuvait, Makedonija, Rumunija, Singapur, Srbija, Švedska, Tunis, Turska, V.Britanija i SAD).

 - Zahvaljujući kontinuiranom programu edukacije ljekara KCUS iz svih oblasti, pa tako i nuklearne medicine, pruža se mogućnost stručnog usavršavanja i razmjene iskustava i znanja sa našim kolegama iz cijelog svijeta Izrazito smo zadovoljni što je Bosna i Hercegovina ove godine organizator i domaćin ovako velikog naučnog skupa. Ovo je od izuzetnog značaja za sve ljekare i zdravstvene radnike koji se bave ovom oblasti medicine - kazala je Begić uime generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCSU) Sebije Izetbegović.

Kongres je spoj dijagnostike i klinike, dijagnostčkih metoda u nuklearnoj medicini primjenjenih u kliničkoj praksi

Organizator Kongresa je Udruženje za nuklearnu medicinu Federacije BiH, a realizira se pod pokroviteljstvom ESMIT i EANM, saopćeno je iz KCUS-a.                                                             

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

VKBI - Vlada FBiH hitno treba riješiti imenovanje upravljačkih struktura KCUS

Federalno ministarstvo zdravstva nije dalo suglasnost za imenovanje generalnog direktora KCUS-a

Bidenova administracija najavila veto na prijedlog zakona koji bi podržali republikanci

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo