Stranačke aktivnosti     | 11.05.2018. 12:28 |

Saopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Potpredsjednica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Lana Prlić potvrdila je za Klix.ba da će sutra biti održana sjednica Glavnog odbora SDP-a na kojoj će biti razmatrana odluka o održavanju referenduma za kandidata za člana Predsjedništva iz SDP-a. Ona ističe da će konačnu odluku donijeti 42.000 članova stranke. 

"Članovi će odlučiti da li ćemo imati kandidata i ko će to biti. Želimo da naš kandidat iza sebe ima legitimitet cjelokupnog članstva, a ne kao u drugim strankama gdje to odlučuje jedan čovjek ili neke male konvencije", kazala je Prlić. 

Ona ističe da su svi članovi ravnopravni, ali da su prema dosadašnjem mišljenju članstva najozbiljniji kandidati: Nermin Nikšić, Jasmin Imamović, Denis Bećirović i Mirza Kušljugić. 

"Također, članovi predlažu i Bogića Bogićevića koji se ne može kandidirati zbog diskirminatorskog Ustava i zakona. A imamo i samokandidaturu Svetozara Pudarića koji na ovaj način može provjeriti svoju podršku u članstvu", rekla je ona. 

Zaključila je kako smisao referenduma nije da se vrti oko jednog kandidata, već da članstvo donese važnu odluku koja je od velikog značaja za našu domovinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

SDP-Pozivamo sve političke činitelje da prihvate odluku visokog predstavnika kao pozitivan iskorak

Saopćenje za javnost SDPBiH

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana