Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 11.05.2018. 15:58 |

Bh. kadeti završili takmičenje na Euru

FENA Saopćenje

BURTON/SARAJEVO, 11. maja (FENA) - Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Burtonu od Republike Irske sa 0:2 u susretu trećeg kola grupe C Evropskog prvenstva.

Republika Irska je u 2. minuti imala dobru priliku. Napadač Adam Idah je izbjegao ofsajd zamku i krenuo sam ka golu bh. tima, ali je Luka Kačavenda na vrijeme istrčao i uhvatio loptu.

Samo minutu poslije dobro je šutirao i Malik Memišević, a ovaj put se istakao James Corcoran na golu Irske.

Još jednom je Idah imao priliku u 5. minuti kada je neometan šutirao iskosa s desne strane kaznenog prostora BiH, ali je poslao loptu iznad gola.

Kapiten Ajdin Hasić je imao dobar pokušaj s distance u 15. minuti, ali je lopte otišla preko gola. Minutu poslije pokušao je Kristijan Stanić glavom iskosa s desne strane, a Corcoran je uhvatio loptu.

U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili Irci. Idah je u 50.' šutirao sa dvadesetak metara, a Kačavenda je odlično intervenisao.

Kristijan Stanić je u 51.' s lijeve strane s oko 15 metara neometan gađao suprotni ugao, ali je lopta otišla tik pored stative.

Idah je još jednom dobro pokušao u 68.' kada je pogodio vanjski dio mreže.

Republika Irska do prednosti dolazi u 69'. Troy Parrott odlično izvodi slobodan udarac s dvadesetak metara i šalje loptu iza leđa Luke Kačavende.

U sudijskoj nadoknadi Idah ulazi u kazneni prostor bh. tima iskosa s lijeve strane i pogađa suprotni ugao za konačnih 0:2, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

U drugom susretu grupe Belgija je sa 1:0 pobijedila Dansku. Belgija sa 9 i Republika Irska sa 6 bodova su ostvarile plasman u četvrtfinale, dok Bosna i Hercegovina sa 3 i Danska bez bodova završavaju takmičenje.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'