Bosna i Hercegovina     | 12.05.2018. 12:47 |

Crnadak u Kejp Suniju s ministrima inostranih poslova Grčke i Mađarske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak sastao se 11. maja sa ministrima inostranih poslova Grčke i Mađarske Nikosom Kocijasom i Peterom Sijartom, na marginama sastanka V4+B4+ koji je održan u Kejp Suniju, pored Atine.

Tema razgovora ministra Crnatka i ministra Kocijasa bili su bilateralni odnosi BiH i Grčke, sa naglaskom na Biznis forum BiH - Grčka, koji će 22. maja biti održan u Atini. Biznis forum u Atini okupit će privrednike iz BiH i Grčke, a razgovaraće se o modalitetima budućeg intenziviranja privredne saradnje, posebno u oblastima energetike, turizma, trgovine i drvne industrije.

Ministri su zajednički konstatovali da su bilateralni odnosi BiH i Grčke veoma dobri, a da je organizacija Foruma odličan korak ka unapređenju i konkretizaciji privredne saradnje.

Crnadak i ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto razgovarali su o bilateralnim odnosima BiH i Mađarske, o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu zapadnog Balkana, kao i o političkoj situaciji u Mađarskoj nakon nedavno održanih izbora. Ministar Sijarto istakao je da će podrška Mađarske evropskom putu BiH biti nastavljena, te izrazio nadu da će BiH uskoro dobiti status kandidata za članstvo u EU.

Ministar Crnadak čestitao je ministru Sijartu ponovni izbor na funkciju ministra inostranih poslova Mađarske, saopćeno je iz Kancelarije za odnose sa javnošću MIP-a BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Dodik najavio posjete Crnoj Gori, Turskoj...

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana