Bosna i Hercegovina     | 12.05.2018. 14:09 |

Starogradski penzioneri uživali u druženju na Trebeviću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. maja (FENA) - Više od dvije stotine starogradskih penzionera, uz muziku, roštilj, grupne terapijske vježbe i druženje uživalo je danas na Trebeviću, u organizaciji Općine Stari Grad.

- U program obilježavanja Dana Općine ove godine uvrstili smo i sadržaje za penzionere i izuzetno mi je drago što su se danas odazvali u ovom broju - kazao je opcinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Podsjetio je da se osobama treće životne dobi posvećuje posebna pažnja, te da su otvorena dva centra za zdravo starenje i promociju zdravlja koji okupljaju veliki broj penzionera.

- Zahvaljujući Centru za promociju zdravlja koji smo otvorili naši penzioneri se svakodnevno druže i imaju vježbe i terapije, a danas smo ih izveli u prirodu i pripremili im sve da se dobro osjećaju - kazao je.

Svim penzionerima Općina je organizovala i prevoz do PD 'Trebević', a oni najizdržljiviji prošetali su i do vrha Trebevića. Ne mareći barem na jedan dan ni za probleme, ni starost, starogradski penzioneri su uz pjesmu i muziku uživali cijelog dana, a simbolično su izabrani i najvitalniji penzioner i penzionerka-mis i mister.

Titule i lente pripale su Amini Avdibegović i Numanu Kurahoviću, a oboje su penzioneri sa Širokače. Numan nikada nije ponio ovakvu titulu, a Amina s ponosom kaže da je bila misica u osmom razredu osnovne škole.

- Prelijepo nam je danas i sretni smo sto nam je Općina Stari Grad organizovala ovo druženje. Nikad ni u snu ne bih pomislila da će me neko proglasiti misicom u penziji, a eto danas se i to desilo. Kad sam bila osmi razred osnovne škole bila sam mis razreda i evo danas kao penzionerka - ispričala je Avdibegović.

Ovi penzioneri dobili su i simbolične poklone, zdravu hranu-domaće proizvode i ručno rađene mlinove za kafu, saopćeno je iz općinske Pres-službe.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

MUP KS - Sektor za građanska stanja, ponovo u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo

Delegacija Općine Stari Grad Sarajevo u posjeti ministrima Vlade Srbije i Općini Stari Grad Beograd

Sarajevska Općina Stari Grad ponudila obnovu Doma Oružanih snaga BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo