Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 13.05.2018. 10:04 |

Mićanović: Gradina je pred historijskim uspjehom, a u finalu nema taktiziranja

FENA

TUZLA, 13. maja (FENA) - U Srebreniku se večeras igra prva utakmica finalne serije prvenstva A-1 lige košarkaša između domaće Gradine i zeničkog Čelika.

Obje ekipe finale su izborile finale nakon „majstorica“. Gradina je s 2:1 eliminirala Travnik Bosna Tours, dok su Zeničani istim rezultatom bili bolji od Radničkog iz Goražda.

- Čelik smo u prvom dijelu prvenstva pobijedili u oba susreta, ali u finalu su sve opcije otvorene. Nema taktiziranja, a naš klub je pred historijskim uspjehom i nadam se da ćemo slaviti u obje utakmice - izjavio je Feni trener Gradine Vladimir Mićanović.

Kaže da je Čelik bio ubjedljiv u zadnje dvije utakmice protiv Radničkog.

- Pobijedili su ubacivši oba puta više od 100 poena, što znači da su maksimalno podigli igru. Međutim, prvenstvo se dobija odbranom što smo pokazali tokom lige. Mi smo postavili jasan cilj: prošle godine finale play-offa, ove godine da osvojimo prvenstvo – podsjeća „kormilar“ Srebreničana, koji je trenersku karijeru „pekao“ u tuzlanskom Studentu, te poslije u OKK Slobodi.

U ekipi Gradine igra dosta košarkaša koji su svojevremeno nastupali za Sloboda Ditu, te OKK Slobodu: Zlatko Golijanin, Rusmir Grošić, Miodrag Tanasilović, Mirza Hrnčić, dok s dvojnom registracijom nastupaju Emir Čerkezović i Jasmin Jakupović.

Ekipa Gradine kotira kao favorit za prvaka A-1 lige i novog člana Lige 12 KSBiH, ali trener Mićanović na to gleda s oprezom.

- Favoriti jesmo, pogotovo što imamo prednost domaćeg terena u eventualnoj trećoj utakmici. Ali, jedno je biti favorit na papiru, a drugo je potvrditi to na terenu. Prvo treba skočiti, pa reći hop – napominje Mićanović.

Utakmica Gradina – Čelik igra se večeras u Sportskoj dvorani u Srebreniku od 19.30 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Musa MVP Endesa lige za septembar

Ponitka: Mi smo pepeljuga ovog Eurobasketa

Košarkašice BiH otputovale u Australiju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'