Stranačke aktivnosti     | 13.05.2018. 16:51 |

Saopćenje Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok održao je danas, 13. maja 2018. godine, sjednicu Predsjedništva NB-a u Tuzli, a potom je organizirana i press konferencija na kojoj su govorili Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, Admir Čavalić, koordinator NB-a za Tuzlanski kanton, Amra Bratovčić, predsjednica Bloka žena TK i dr. Mirsad Selimović, izvršni koordinator za TK. Održano je savjetovanje na kojem je učešće uzelo preko tri stotine lokalnih koordinatora iz mjesnih odbora sa prostora svih opština Tuzlanskog kantona. 

''Nezavisni blok je politički projekat koji građanima nudi srednji put, novi put za Bosnu i Hercegovinu, sa konkretnim rješenjima koja će poboljšati životni standard i odvesti nas u Evropsku uniju. Uvjereni smo da su građani siti lažnih obećanja i nesposobnosti i lijevih i desnih. Predsjedništvo NB-a je danas utvrdilo principe manifesta ''Građanska, nacionalna i evropska BiH'', jer mi želimo da Bošnjaci budu Bošnjaci, Hrvati da budu Hrvati, Srbi da budu Srbi u nacionalnom smislu, da sve svako izražava kako želi, ali želimo i da svaki građanin ima osnovna ljudska prava kao u svim modernim evropskim državama. Jedan identitet ne isključuje drugi i mi to nudimo građanima. Ujedno, mi pozivamo sve političke opcije, prvenstveno nove političke projekte u BiH, koje nisu opterećene lažnom brigom i ideologijom i sa lijeve i sa desne strane, da utvrdimo okvir predizbornog i postizbornog djelovanja i zajedno oslobodimo našu zemlju loše politike i pokrenemo je naprijed, kao i predstavnike civilnog društva i medije da nas podrže. Nezavisni blok će večeras biti prisutan u svim općinama Tuzlanskog kantona i naši predstavnici će razgovarati sa građanima i tako želimo ući u svaku mahalu širom naše zemlje. Također, pozivamo sve da nam se pridruže iz naši ljudi iz dijaspore i mi ćemo na listama imati ljude koji će znati zastupati njihove stavove.   

Mi razumijemo probleme sa kojima se suočavaju građani i ne želimo im nuditi prosperitet za osam godina. Mi želimo raditi odmah na poboljšanju životnog standarda i mi, recimo, imamo spreman novi zakon o smanjenju akciza kojeg ćemo predložiti u Parlamentu BiH, jer vidimo da će biti nova poskupljenja goriva i novi udar na građane BiH'', – izjavio je Senad Šepić danas u Tuzli.  

Press služba 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta