Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 13.05.2018. 18:35 |

Održana završna manifestacija projekta 'Integracija u društvo kroz plivanje'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. maja (FENA) -  Na Olimpijskom bazenu Otoka danas je održana završna manifestacija projekta "Integracija u društvo kroz plivanje", na kojoj učestvovalo je više od 100 plivača, među kojima je bilo 40 osoba sa invaliditetom.

Ovu manifestaciju su otvorili Sanja Bokun, projekt menadžerica UNDP-a u BiH i Ibrahim
Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo.

Plivački klub "SPID" ovim je ozvaničio završetak projekta "Integracija u društvo kroz plivanje!, u sklopu kojeg je u proteklih šest mjeseci bilo održano 100 časova plivanja za 20 osoba s invaliditetom iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Cilj projekta je da osobe s invaliditetom kroz plivanje budu integrisane u društvo u kojem žive.

- Upravo je uključivanje u društvo jedna od prioritetnih oblasti ReLOaD projekta i izuzetno sam ponosna što imam priliku vidjete rezultate postignute u tako kratkom periodu. Bez obzira na poteškoće s kojima se bilo ko od nas susreće, dječaci i djevojčice koji su danas s nama pokazuju da u vodi možemo postići ono što želimo. Oni su primjer da su mogućnosti beskonačne kada ih podjednako pružimo svima - izjavila je Sanja Bokun.

"Integracija u društvo kroz plivanje" realizuje se u sklopu projekta "Regionalni program lokalne
demokratije na zapadnom Balkanu - ReLOaD", kojeg finansira Europska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Finansijsku i tehničku podršku implementaciji projekat pružila je i Općina Stari Grad Sarajevo, čiji su stanovnici i bili korisnici projekta, saopćeno je iz SPID-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Barlov oborio rekord na EP-u

SDI 'SPID 'slavi 30 godina uspjeha

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta