Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 13.05.2018. 18:37 |

Pioniri Slobode i Loznice pobjednici Memorijalnog turnira „Srđan Aleksić“

FENA

TUZLA, 13. maja (FENA) - Trofeji 4. međunarodnog memorijalnog turnira „Srđan Alaksić“, koji je danas završen u Tuzli, uz sudjelovanje 10 ekipa iz Srbije i BiH, pripao je pionirima tuzlanske Slobode i Loznice.

Mladi nogometaši Slobode - 2007./2008. godišta, u finalu turnira pobijedili su ekipu Pjetlić iz Tuzle rezultatom 4:3, nakon izvođenja „penala“.

Treće mjesto pripalo je ekipi Loznice.

U ovoj kategoriji najboljim igračem proglašen je Arslan Dizdarević (Sloboda), najbolji golman je njegov suigrač Daris Begić, dok je Benjamin Zukić (Pjetlić) nagrađen kao najbolji strijelac turnira.

U konkurenciji igrača 2009./2010. godišta pobjednički pehar pripao je ekipi Loznice koja je u finalu s 2:0 pobijedila ekipu Zvijezde 09 – Akademija Sava Milošević iz Bijeljine.

Treće mjesto zauzeli su pioniri ekipe Bambi iz Tuzle.

U ovoj kategoriji najboljim golmanom proglašen je Marko Miljanović (Zvijezda 09 – ASM). Najbolji strijelac je Balša Božić (Loznica), dok je njegov suigrač Nikola Simić proglašen najboljim igračem turnira.

U revijalnoj utakmici reprezentacija RSI pobijedila je veterane Slobode rezultatom 1:0.

Turnir u Tuzli igra se u spomen na heroja iz Trebinja Srđana Aleksića koji je 1993. godine izgubio život spašavajući sugrađanina Alena Glavovića.
 
- Lik i ime Srđana Alakesića danas su simboli herojstva i odbrane ljudskosti u našoj državi, pa i šire. U njegovu čast već četvrtu godinu s ponosom organizujemo turnir za mlade nogometaše – izjavio je za Fenu Mirsad Gavranović, predsjednik Udruženja RSI Tuzla. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

U Tuzli obilježen 4. april, jedan od najznačajnijih datuma u historiji grada

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Okončan uviđaj u Lipnici, naređena obdukcija

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana