Bosna i Hercegovina     | 14.05.2018. 14:31 |

Grabar-Kitarović: Treba iskoristiti svaki trenutak za izmjene Izbornog zakona

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 14. svibnja (FENA) - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u ponedjeljak u Mostaru kako treba iskoristiti svaki trenutak da se pokuša doći do dogovora oko izmjena Izbornog zakona BiH, ocijenivši kako očekuje od bh. političara da pokažu odgovornost za budućnost.

- Treba iskoristi svaki trenutak kako bi se pokušalo doći do izmjena Izbornog zakona, no ukoliko to ne bude moguće, onda se doista nadam da će političari pokazati apsolutnu odgovornost za budućnost države i da će dogovoriti stabilnu vladu koja će upravljati državnom u procesu koji je ključan pred BiH u sljedećih nekoliko godina - naglasila je hrvatska predsjednica, dodavši da se to posebno odnosi na razdoblje u iščekivanju pregovora s EU, jer, kako je rekla, tada BiH treba imati stabilnu vladu koja će provoditi reforme "koje nisu uvijek popularne".

Istaknula je kako će o tom pitanju večeras razgovarati i s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Kada je u pitanju migrantska kriza, Grabar-Kitarović je istaknula kako je Hrvatska već pojačala nadzor granica s BiH, naglasivši protom i dobru suradnju s BiH, Srbijom i ostalim susjednim zemljama kako bi osnažili granicu i zaustavili priljev ilegalnih magranata.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović: Pravna država ne može zaživjeti dok nam netko nameće rješenja

Nikšić: Za Izborni zakon Trojka nastoji pronaći rješenje prihvatljivo za sve

SDA - Krajnje je vrijeme da Dodik bude zaustavljen

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo