Stranačke aktivnosti     | 14.05.2018. 16:43 |

Saopćenje Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Posljednjih sedmica smo svjedoci nevjerovatnih pritisaka HDZ BiH i “nevladine organizacije” HNS za izmjenu Izbornog zakona BiH, koji je ništa drugo nego ( de jure) uvođenje u treći entitet.

Vinovnici stvaranja tzv. Herceg Bosne na čelu sa Jadrankom Prlićem su kažnjeni za udruženi zločinački poduhvat, ali projekat na kojem su istrajavali izgleda da još nije umro, niti nestao u glavama aktuelnog rukovodstva HDZ BiH i HNS-a.

Još gore stanje je ono koje gledamo i slušamo iz manjeg bh. entiteta, koje je jučerašnjim izjavama predsjednika tog entiteta Milorada Dodika i premijerke Vlade  tog entiteta Željke Cvijanović da će pojačati kontrole ” na granicima prema entitetu F BiH” , pokazalo da projekat za koji su politički i vojni autoriteti srpske strane za zlodjela u periodu 1992.- 1995. pesuđeni sa 1111 godina zatvorskih kazni, i danas živi.

Jasno je da ne postoje entitetske granice, nego linije, ali Dodik i Cvijanović svjesno postavljaju tezu o granicama unutar suverene države BiH.

Baveći se ovim pitanjem svjesno skreću pažnju sa teškog ekonomskog stanja u tom entitetu i enormne zaduženosti entiteta RS.

Iznenađujuća je šutnja predstavnika međunarodne zajednice u BiH na izjave kojim se konstatno krši Dejtonski mirovni sporazum,  većina  konvencija Ujedinjenih nacija i evropska demokratska dostignuća.

 

Amer Jerlagić, predsjednik S BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo