Bosna i Hercegovina     | 15.05.2018. 17:47 |

Podržan Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. maja (FENA) - Zajedničko povjerenstvo za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine podržalo je na sjednici, u drugoj fazi u povjerenstvu, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Podržana su načela Prijedloga zakona o Državnog agenciji za istrage i zaštitu BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH, saopćeno je iz PSBiH. 

Zajedničko povjerenstvo primilo je k znanju Izvješće o radu Koordinacijskog odbora za kontrolu malog i lakog naoružanja u BiH za 2017. godinu i Kvartalno izvješće o realiziranju aktivnosti vezanih uz aktiviranja MAP-a za razdoblje od siječnja do ožujka 2018. godine.

Primljene su k znanju informacije o aktivnostima Zajedničkog povjerenstva: Informacija o obavljenom radnom posjetu Glavnom sjedištu Službe za poslove sa strancima, Informacija o obavljenom radnom posjetu Operativno-komunikacijskom centru 112 Sektora za zaštitu i spasavanje Ministarstva sigurnosti BiH, Informacija o održanom sastanku članova Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH sa zapovjednikom EUFOR-a, Informacija o posjetu članova Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Informacija o održanom sastanku članova Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH sa zapovjednikom Stožera NATO-a u Sarajevu, Informacija o održanom seminaru o značaju nuklearne sigurnosti te Informacija o radnom posjetu institucijama zakonodavne i izvršne vlasti Republike Srbije. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Softić i Pendeš na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Softić i Pendeš sutra na Parlamentarnom forumu Energetske zajednice u Beču

Ademović u posjeti Ambasadi BiH u Kuvajtu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom