Ekonomija     | 16.05.2018. 13:28 |

Galijašević: Tvornica montažnih kuća Krivaja brend za kvalitetnu gradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. maja (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević posjetio je Tvornicu montažnih kuća Krivaja i sastao se sa menadžmentom te uspješne kompanije.

Premijer Galijašević kazao je da  Tvornica montažnih kuća Krivaja predstavlja primjer uspješne privatizacije i da je lider u regiji u montažnoj gradnji.

- Krivaja kuće prave uspješne iskorake u domenu luksuzne gradnje, opremanju i izgradnji ekskluzivnih turističkih objekata, kao i stambenih naselja, zgrada i kuća u nizu. To je kompanija koja većinu proizvoda izvozi - kazao je.

Premijer Galijašević naglasio je da se u kompaniji investira u nove tehnologije i stalne programe edukacija i usavršavanje uposlenika, što u konačnici doprinosi razvoju Zeničko-dobojskog kantona.

- Zeničko-dobojski kanton je kičma razvoja privrede cijele Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući takvim kompanijama Zeničko-dobojski kanton je lider u izvozu u cijeloj BiH. Vlada ZDK opredijeljena je da stvara što povoljniji ambijent za razvoj poslovanja naših preduzeća na domaćem i stranom tržištu – naglasio je Galijašević, saopćila je Pres-služba ZDK.

Iako je  fabrika u potpunosti  izgorjela 2015. godine menadžment je, zajedno sa zaposlenicima, obnovio fabriku i povećao obim proizvodnje.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Za otklanjanje arhitektonskih barijera i mobilnost invalidnih osoba u ZDK 250.000 KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta