Stranačke aktivnosti     | 16.05.2018. 21:39 |

Priopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. svibnja - U prepunoj sali mostarskog Narodnog pozorišta održana je javna tribina Demokratske fronte pod nazivom „Politička situacija u Bosni i Hercegovini“ koju su organizovali Kantonalni odbor DF-a HNK i Gradski odbor Mostar.

U uvodnom obraćanju prisutne je pozdravio Mahmut Trčalo, predsjednik GO DF Mostar, koji je rekao: “Učestvujemo u razgovorima o izborima u Mostaru, pokušat ćemo naći rješenje, ali nikada nećemo potpisati podijeljen Mostar.”

U svom obraćanju, Branimir Jukić, predsjednik KO DF HNK poručio je: “Ovo je naš odgovor, odgovor Mostara i Hercegovačko - neretvanskog kantona na koaliciju HDZ-a i SNSD-a, na njihove planove A, B i C i na čitavu njihovu abecedu. Neće im uspjeti.”

Prisutne je pozdravio i novi član Demokratske fronte, Ahmed Džubur, dekan Agromediteranskog fakulteta Unveriziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru koji je rekao: “Poručujemo sa ovog mjesta svima koji imaju planove podjela da postoje i drugi planovi koji su u skladu sa demokratskim principima i koji će pobijediti na narednim izborima.”

„Pozivam sve, ne samo političare i političke stranke, pozivam građanke i građane Bosne i Hercegovine da nam se pridruže u otporu, jer ovo je otpor protiv podjela. Znam da ste umorni i da gubite nadu, ali moramo pružiti otpor. Mi nikada nećemo izdati jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu.“, rekao je Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte u svom govoru.

Na javnoj tribini je hor “Mostarske kiše” počastio posjetitelje prigodnim numerama o Mostaru i Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Inicijativa Demokratske fronte u Parlamentu FBiH u vezi imenovanja sudije u Ustavni sud BiH

Predsjedništvo DF-a - 'Trojkina' politika kompromisa dovela do politike razvaljivanja države

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu