FENA biznis     | 17.05.2018. 13:18 |

BBI banka i Općina Stari Grad - Povoljna finansijska linija za privrednike

FENA Saopćenje

BBI banka i Općina Stari Grad: Povoljna finansijska linija za privrednike Predstavljena uspješna priča "Poričanin Tours" 

Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo potpisali su danas ugovor o  uspostavljanju povoljne finansijske linije za privredne subjekte sa područja Općine.  Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0,49 do 1,95 posto. BBI banka i Općina na ovaj način žele podržati privrednike i olakšati im poslovanje te pomoći održavanje i povećanje nivoa zaposlenosti.

"Općina Stari Grad u saradnji sa BBI bankom već treću godinu zaredom provodi projekat pomoći privrednicima koji posluju na području Općine i do sada je u ovu svrhu plasirano  milion i sto  hiljada KM. Sufinansiranjem dijela profitne marže od strane Općine privrednicima su omogućena veoma povoljna sredstva i moram da kažem da smo mi spremni ponuditi i više ukoliko bude zainteresovanih privrednika. Stari Grad nema neke velike industrijske centre i privredne zone ali imamo drugih potenacijala koji su uglavnom vezani za turizam i ovo je dobra prilika za biznis",  kazao je načelnik Hadžibajrić i pozvao privrednike da se obrate u BBI banku i iskoriste povoljna finansijska sredstva.

Inače, ovakve subvencionirane linije BBI banka ima i sa drugim općinama i kantonima u Federaciji BiH.

"Subvencionirane linije su dobar primjer javno-privatnog partnerstva za podršku malim i srednjim preduzećima. Cijene kapitala na tržištu za mala i srednja preduzeća se kreću u iznosu od 5- 10 posto, a sa ovakvim projektima omogućena su im sredstva po 0,49 posto za kratkoročna i 1,95 za dugoročna finansiranja. Obezbjeđenjem povoljnih finansijskih sredstava BBI banka u saradnji općinama, kantonima pomaže domaćim kompanijama da održe konkurentnost na tržištu. Za realizaciju ovog ugovora  BBI banka je obezbjedila milion i sto hiljada  KM  i pozivam sve privrednike da apliciraju za  sredstva iz ove linije", izjavio je Bukvić.

Jedan od korisnika ovih sredstava iz prethodnih linija je  kompanija "Poričanin Tours" koja u svom vlasništvu ima hotel "Aziza" i pekaru "Poričanin".

"Dobiti ovako povoljna sredstva sa minimalnim troškovima veomaje značajno za nas privrednike. Mi smo iskoristili priliku i uzeli smo finansiranje za završetak radova na hotelu "Aziza", a drugi put za obnovu voznog parka pekare. Troškovi su zaista minimalni. Dakle, ova sredstva su kao neka pozajmica i vrlo poticajna za razvoj biznisa. Hotel "Aziza" dobro posluje, imamo goste iz cijelog svijeta i to je bio dobar poslovni potez", govori Mehmed Poričanin, osnivač i vlasnik ovih kompanija.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u poslovnici Ferhadija BBI banke, putem e-mail adresa: ferhadija@bbi.ba i corporate@bbi.ba, ili na brojeve telefona 033/275-519, 253-920, 275-284 i 275-264. 

 

Alma Redžepagić

STRUČNI SARADNIK ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU

Marketing i komunikacije

 

Bosna Bank International d.d. Sarajevo

Trg djece Sarajeva bb, 71 000 Sarajevo

Bosna i Hercegovina

Tel: +387 33 275 221

Fax: +387 33 203 122

Email: alma.redzepagic[at]bbi.ba

Web: www.bbi.ba

Facebook: www.facebook.com/bbibanka

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

BBI

Vezane vijesti

BBI Platinum paket – istinska vrijednost koju nosite sa sobom

BH Telecom partner i učesnik 12. Sarajevo Business Foruma

BBI - Predsjedništvo BiH pokrovitelj 12. Sarajevo Business Foruma

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom