Stranačke aktivnosti     | 18.05.2018. 12:56 |

Saopštenje za medije Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Totalni raspad funkcionisanja institucija sistema kojem svjedočimo, još jedna je potvrda da je aktuelna vlast dovela narode i građane Bosne i Hercegovine neizvjesnu poziciju i opštu nesigurnost. Privatni nelegalni policijski komesar Dragana Čovića u stanju je prkositi državi i institucijama sistema uvodeći ratna rješenja na velika vrata, a koja su pravomoćno osuđena na Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu. Migranti koji su se našli u našoj zemlji, samo su kolateralna šteta i moneta za potkusurivanje vladajućih partijskih šefova. Još se jednom pokazalo da i SDA koja čini vlast u HNK nema nikakav uticaj (osim da koriste ministarske, direktorske i druge privilegije) na dešavanja južno od Ivana i da je taj prostor prepušten HDZ-u BiH i Draganu Čoviću. 

 ''Ovom privatnom odlukom nelegalnog komesara Dragana Čovića u pitanje je doveden ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina mora nesretnim ljudima pružiti svu humanitarnu pomoć i odluke državnih organa moraju biti obavezujuće za sve. Ovaj slučaj pokazuje svu nesposobnost vlasti Bakira Izetbegovića i posljedice decenijske popustljivosti HDZ BiH prema Hercegovini. Nezavisni blok poziva organe Bosne i Hercegovine da sprovedu u djelo odluke Vijeća ministara BiH i poduzmu radnje protiv osoba koje su napravile ovakav atak na državu i njene organe'', izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH.   

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'