Bosna i Hercegovina     | 18.05.2018. 13:30 |

Novalić:Pitanje izbjeglica je pitanje solidarnosti, brige za drugoga i humanosti

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić ističe da je iskreno iznenađen i zatečen današnjim događajima na području opštine Konjic u trenutku kad je država Bosna i Hercegovina pronašla rješenje da napaćene izbjeglice smjesti i zbrine na human i odgovoran način, saopćeno je iz Ureda Federalne vlade za odnose s javnošću.

- Vjerujem da upravo građani Bosne i Hercegovine najbolje prepoznaju nesreću ovih ljudi i zato, i kao čovjek i kao premijer, naprosto ne shvatam današnja zbivanja kao ni razloge zbog kojih je do njih došlo - ocijenio je on.

Premijer je izjavio da organima u Bosni i Hercegovini, a što su i organi kantona, želi poručiti da pitanje ovih izbjeglica, među kojima ima starijih osoba, žena i djece, ne smijemo podvesti pod administrativne procedure jer je to pitanje solidarnosti, brige za drugoga i humanosti.

- Nadam se da ćemo svi zajedno naći najbolje rješenje da ovim ljudima koji su sada u velikoj potrebi pomognemo - rekao je premijer Novalić.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom