Najave     | 18.05.2018. 14:33 |

U ponedjeljak vanredna sjednica Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. maja (FENA) - Tužiteljstvo BiH nije od nadležnih institucija informirano niti upoznato o donošenju Odluke o izmještanju migranata sa područja Sarajeva u Salakovac kod Mostara, saopćeno je iz ove institucije.

- Također, iako je v.d. glavnog tužitelja predsjedavajuća Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija, nije bila pozvana na održavanje koordinacionog sastanka, koji je održan u ponedjeljak u Vijeću ministara BiH - navodi se.

Kako se, nadalje, dodaje, dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH je danas  oko 11.30 sati informiran od SIPA-e o situaciji i problemu vezanom za zaustavljanje konvoja sa emigrantima u blizini Konjica od policije MUP-a HNK, nakon čega je dežurni tužitelj dao instrukcije za vršenje potrebnih provjera u svezi sa svim okolnostima ovog događaja, kako bi se navedena situacija što prije razriješila.

- V.d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gordana Tadić, zbog cijele situacije, za ponedjeljak, 21. maja, zakazat će izvanrednu sjednicu Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija u BiH, na koju će biti pozvani dužnosnici relevantnih institucija BiH i međunarodnih organizacija, a u cilju što bržeg rješavanja problema vezanih za povećan broj migranata na području BiH - navodi se u saopćenju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv državljanina Litvanije zbog krijumčarenja migranata

Iako se bilježi stalni porast broja dolazaka, migranti se sve kraće zadržavaju u BiH

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'