Servisne informacije     | 19.05.2018. 08:04 |

U BiH kolovoz mjestimično mokar ili vlažan, mogući odroni

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. maja (FENA) - U Bosni i Hercegovini kolovoz je jutros mjestimično mokar ili vlažan, savjetuje se opreznija vožnja prilagođena uslovima na putu.

Na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prevoja upozorava se na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Zbog održavanja međunarodne biciklističke utrke „Tuzla 25.maj“ danas od 12.00 do 14.30 sati usporeno će se saobraćati u smjeru kretanja učesnika utrke na relaciji M-4 Tuzla-Tojšići-Kalesija-Sapna i nazad. Apeluje se na vozače koji će kretati na toj relaciji da voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog radova na rekonstrukciji kolovoza na regionalnom putu R-455a Živinice-Zelenika u naselju Ciljuge, danas od 08.00 do 18.00 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na putevima ka lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BIHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

State Department - Razorna i zapaljiva retorika Dodika doprinijela etničkim napetostima u BiH

Pregled UNRWA-e utvrdio princip poštovanja humanitarne neutralnosti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu