Kultura     | 19.05.2018. 11:58 |

U Livnu obilježen Međunarodni dan muzeja i Europska noć muzeja

FENA Mario Loncar

LIVNO, 19. svibnja (FENA) - Franjevački muzej i galerija Gorica Livno i ove godine se pridružio obilježavanju Međunarodnog dana muzeja i Europske noći muzeja 2018.

Kako je uime Franjevačkog muzeja i galerije Gorica za Fenu kazala Marija Marić Baković, vrata muzeja za sve posjetitelje bila su otvorena u petak, 18. svibnja, u vremenu od 18 do 24 sata, a osmišljen i je prigodan sadržaj i program.

- Okosnica ovogodišnje manifestacije bila je izložba kalendara i satova pod nazivom "Koji je danas dan, koliko je sati?" u okviru koje su posjetitelji mogli vidjeti stare primjerke kućnih, zidnih i stolnih satova te primjerke zidnih kalendara raznih motiva iz prošlosti - dodala je Baković.

Također, u suradnji s Astronomskim društvom Livno, a u sklopu Europske noći muzeja, posjetitelji su mogli teleskopom promatrati nebo te planete vanjskog dijela Sunčevog sustava - Saturn i Jupiter.

Zainteresiranima je na raspolaganju bio Damir Rimac iz Astronomskog društva iz Livna koji je odgovarao na pitanja posjetitelja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstavljen peti broj „Cleune“

Otvorena izložba slika Mladena Ivešića „Duhovni obzori – likovni horizonti“

Otvoreno 3. međunarodno trijenale grafike u Livnu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu