Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 20.05.2018. 19:35 |

Lukavac – Održani 8. Proljetni susreti Krečana

FENA

LUKAVAC, 20. maja (FENA) – Na jezeru „Ontario“ u Bistarcu, općina Lukavac, održani su danas 8. Proljetni susreti Krečana.

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koju organizira Udruženje građana „Kreka“ iz Tuzle, na kojoj sudjeluju nekadašnji i sadašnji mještani starog radničkog naselja, svih nacija i vjera.

Predsjednik UG „Kreka“ Derviš Čičko kaže kako ovo najstarije udruženje građana Tuzle dva puta godišnje organizira susrete, zimske u decembru, a proljetne krajem maja, s ciljem njegovanja tradicije zajedništva po čemu je Kreka odvajkada bila poznata.

Na današnjem skupu okupili su se mahom Krečani treće životne dobi, ali nije manjkalo pjesme, šale i evociranja uspomena.

- Ovo je uvetira za 40. susrete Krečana koji se pripremaju za decembar ove godine kada očekujemo dolazak više stotina Krečana iz cijele BiH i dijaspore, a jubilej će imati karakter proslave cijelog Grada Tuzla. U jubilarnoj godini očekujemo i ulazak u budžet Grada Tuzla stavke koja se odnosi na izgradnju novog društvenog doma DTV "Partizan", jer je stari sarušen prošle godine – kazao je Čičko.

Pedesetak sudionika na otvorenom su plesali i igrali, čime su izazvali zanimanje brojnih drugih posjetilaca koji vikendom dolaze da uživaju u ljepotama izletišta na jezeru „Ontario“.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Dodik najavio posjete Crnoj Gori, Turskoj...

U okviru 'Susreta mladih Brčko distrikta BiH' posađena tri platana

Helez sa Peachom - Članstvo u NATO-u i Europskoj uniji ostaju glavni vanjskopolitički ciljevi BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta