Bosna i Hercegovina     | 21.05.2018. 17:54 |

Usvojeno Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Tomislavgrad za 2017.

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 21. svibnja (FENA) - Općinsko vijeće Tomislavgrad, na sjednici održanoj u ponedjeljak, usvojilo je Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Tomislavgrad za 2017. godinu u iznosu od 9,49 milijuna maraka, što je 95,77 posto od planiranog iznosa.

Kada je u pitanju prihodovna strana općinskog proračuna, od PDV-a je prikupljeno 3,2 milijuna maraka, neporezni su prihodi izvršeni u iznosu od 3,6 milijuna maraka, prihodi od hidroakumulacije iznosili su milijun maraka, dok su općinske komunalne pristojbe izvršene u iznosu od 671.835 maraka, s tim da se najveći dio odnosi na poduzeće Elektroprivreda HZ HB koje je uplatilo 411.000 maraka na ime komunalne pristojbe, izvijestila je pomoćnica načelnika općine za financije, proračun i riznice Božana Jurčević.

U 2017. godini transferi za kapitalne investicije izvršeni su u iznosu od 2,1 milijun maraka ili 81,79 posto od planiranog. Od tog iznosa u prometnice je uloženo 451.000 maraka, u vodosustav i kanalizaciju 398.995 maraka, investicije u školstvo i sport iznosile su 435.000 maraka, dok su na ostale namjenske izdatke odnosi preostalih 853.000 maraka.

U prošlogodišnjem općinskom proračunu planirani su rashodi i izdaci u ukupnom iznosu od 9,9 milijuna maraka, a izvršeno je 9,01 milijun maraka ili 90 posto od planiranog.

Općinsko vijeće Tomislavgrad usvojilo je i odluku o povećanju cijene mjesečne karte za prijevoz učenika za deset posto zbog poskupljenja benzina. Navedeno je kako je prilikom sklapanja ugovora za prijevoz učenika cijena goriva iznosila 1,89 maraka, a danas 2,11 maraka, odnosno 12 posto više.

Načelnik općine Ivan Vukadin istaknuo je da će se sredstva za poskupljenje prijevoza osigurati u općinskom proračunu.

Vijećnici su, također, dali suglasnosti na imenovanje Anđelke Buljan iz Tomislavgrada za ravnateljicu JU Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju "Nova Nada".

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Usvojen proračun općine Tomislavgrad: Osam milijuna KM za kapitalne izdatke

Općinsko vijeće Tomislavgrad razmatralo Nacrt proračuna

Vitez: U devet mjeseci ostvaren planirani godišnji prihod od poreza

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom