Ekonomija     | 22.05.2018. 14:05 |

Šarović sa zamjenikom premijera Grčke i privrednicima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović sastao se danas u Atini sa zamjenikom premijera i ministrom ekonomije i razvoja u Vladi Grčke Janisom Dragasakisom, gdje je razgovarano o ključnim pitanjima povećanja obima i intenziteta saradnje dvije zemlje.

Grčka se okreće regionu i u političkom i u ekonomskom smislu i podržat će brže integrisanje zapadnog Balkana u EU, kao i infrastrukturno povezivanje, istaknuto je na sastanku.

Zamjenik grčkog premijera prenio je ministru Šaroviću spremnost grčke strane za ubrzanje procedura za potpisivanje sporazuma dvije zemlje o međusobnom priznanju vozačkih dozvola i olakšanje putovanja građana dvije zemlje, a izražena je i spremnost da se poznata  grčka kompanija i investitor Alumil iz Soluna podstakne za dodatno investiranje u vlasenički Alumil.

Ministar Šarović u Grčkoj predvodi brojnu privrednu delegaciju iz Bosne i Hercegovine. Više od dvadeset kompanija i Vanjskotrgovinska komora BiH danas su na Poslovnom forumu BiH - Grčka prezentirali investicione mogućnosti dvije zemlje, te mogućnosti povećanja međusobne trgovinske i ekonomske saradnje, a održan je i niz sastanaka između privrednika BiH i Grčke, saopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Štrajk radnika transportnog sektora paralizirao Grčku

Bjesni požar na grčkom otoku Kritu, vlasti naredile evakuaciju

Oblaci saharske prašine prekrili Grčku, temperature do 31 stepen Celziusa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'