Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 22.05.2018. 14:08 |

Radni sastanak direktora Begića sa ministricom pravosuđa i uprave ZHK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) – Direktor Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH) Refik Begić danas je u Sarajevu održao radni sastanak sa ministricom pravosuđa i uprave u Vladi Zapadnohercegovačkog kantona Anitom Markić.

Kako se navodi u saopćenju ADS-a, temeljni razlog današnjega susreta direktora Begića i ministrice Markić je iznalaženje najadekvatnijih modaliteta buduće suradnje u sferi državne službe odnosno javne uprave.

Zajednička je ocjena sudionika razgovora da je suradnja neophodna, da je potrebna kako državnim službenicima na prostoru Zapadnohercegovačkoga kantona tako i ADS-u FBiH koji je maksimalno angažiran na uspostavi što je moguće više harmonizirane legislative kojom se u Federaciji Bosne i Hercegovine regulira rad državne službe.

Inače, ovo nije prvi sastanak ovakve vrste direktora Begića i ministrice Markić, a kako je i na današnjem susretu naglašeno, „otvorena suradnja ostaje jedina opcija koja može doprinijeti jačanju profesionalizma i učinkovitosti državne službe u FBiH“.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Begić: Značajno unaprijeđen postupak konkursne procedure koju provodi ADS FBiH

ADS FBiH: Konferencija „Stručno usavršavanje i razvoj kompetencija“

Agencija za državnu službu organizirala konferenciju "Dobra obuka-bolja uprava"

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta