Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 12:30 |

Merhamet dostavio pomoć migrantima u Salakovcu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. svibnja (FENA) - Humanitarna organizacija "Merhamet"  MDD dostavila je u srijedu pomoć za migrante koji su smješteni u Izbjegličkom centru Salakovac kod Mostara, a riječ je o paketima s higijenskim artiklima.

 Upravitelj Izbjegličkog centra Edin Denjo kazao je novinarima kako se trenutno u centru nalazi 210 migranata za koje je danas dostavljena pomoć. 

- Merhamet je dostavio higijenske artikle, a riječ je o osnovnim paketima za obitelj kao što su paste za zube, deterdženti i ručnici – kazao je Denjo.

 Glasnogovornik HO "Merhamet" MDD Ruždija Adžović precizirao je kako su donijeli pomoć u kojoj se nalazi 300 pojedinačnih setova sa sredstvima za higijenu, 100 deka i oko 20 paketića za novorođenčad.

 Također je apelirao na nadležne državne institucije da se uključe i pomognu humanitarnim organizacija kako bi pomoć migrantima bila što učinkovitija.

 Po Denjinim riječima, Crveni križ nastavlja s dostavom obroka tako da migranti ujutro dobivaju suhi, a za ručak i večeru topli obrok.

 Ocijenio je kako je u centru mirno te da se radi na tome da se počne čistiti oko baraka i u barakama tako da higijena bude na odgovarajućoj razini kako ne bi došlo do epidemija zaraznih bolesti.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana