Najave     | 23.05.2018. 14:19 |

Potpisivanje sporazuma o zapošljavanju djece šehida i poginulih branitelja

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Sporazum između Federalnog zavoda za zapošljavanje, kantonalnih službi za zapošljavanje i kantonalnih ministarstava za boračka pitanja, za projekt udruživanja sredstava za zapošljavanje djece šehida i poginulih branitelja bit će potpisan sutra u Sarajevu. 

Taj projekt je pokrenuo federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević s predsjednicima Organizacije šehida i poginulih boraca Alminom Škrijeljom i Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata HVO Jasnom Zlomislić.

Potpisivanju sporazuma prisutvovat će ministar Bukvarević, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar, ministari za pitanja boraca ZDK, BPK i ZHK Fahrudin Čolaković, Eniz Halilović i Mladen Begić, direktori službi za zapošljavanje ZDK i BPK Ante Pešić i Nafija Hodo, zamjenik direktora službe za zapošljavanje ZHK Pero Bubalo, predsjednica Udruge obitelji poginulih i nestalih branitelja domovinskog rata HVO Jasna Zlomislić i predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Almin Škrijelj, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

U februaru industrijska proizvodnja u FBiH porasla 6,1 posto

U Federaciji BiH inflacija u februaru 0,6 posto, na godišnjem nivou 1,1 posto

Obilježavanja Svjetskoga dana voda u Federaciji BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo