Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 16:03 |

Švicarska ambasadorica u BiH posjetila Brčko

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. maja (FENA) - Ambasadorica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saher boravila je danas u prvoj zvaničnoj posjeti Brčko distriktu BiH, gdje se sastala s brčanskim gradonačelnikom Sinišom Milićem.

Teme razgovora prvenstveno su bile zajednički projekti i nastavak dosadašnje uspješne saradnje, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

Razgovaralo se i o sutrašnjoj prezentaciji švicarskog filma „Božanski poredak“ koji će ambasadorica predstaviti publici u Brčkom povodom obilježavanja 70. godišnjice Opće deklaracije o ljudskim pravima, a nakon projekcije bit će organizovana panel diskusija o pravima žena u Bosni i Hercegovini, s fokusom na učešće žena u politici, ekonomiji i javnom životu, na kojoj se očekuje učešće predstavnika Vlade i gradonačelnika Brčko distrikta BiH.

„Razgovarali smo i o uspješnom zajedničkom projektu 'Podrška mjesnim zajednicama' te otvaranju nove zgrade Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta BiH, koje je zakazano za petak, a koje je realizovano uz podršku Vlade Švicarske i ja se ambasadorici Švicarske zahvaljujem na tome“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Ambasadorica Švicarske u BiH naglasila je da ta ambasada s Distriktom Brčko sarađuje dugi niz godina.

„Veoma me raduje što će prekosutra biti otvorena nova zgrada Zavoda za zapošljavanje i nadam se da će mnogi građani Brčkog naći zaposlenje. Razgovarala sam danas s gradonačelnikom i o važnosti privlačenja što više stranih investicija te smo ovom prilikom naglasili važnost pravne države i uključivanja dijaspore“, zaključila je ambasadorica Rauber Saher.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Švicarci glasali za zabranu nacističkih simbola

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana