Ekonomija     | 23.05.2018. 16:26 |

Suljkanović i direktor lukavačke 'Sode' o problemu snabdijevanjem ugljem

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. maja (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministar privrede Osman Puškar primili su danas generalnog direktora kompanije Sisecam soda Lukavac d.o.o. Sefu Ozincegedika u pratnji predsjednika Tursko-bosanskohercegovačkog udruženja privrednika Abdurrahmana Uvaka. 

Ozincegedik je s predstavnicima kantonalne vlasti razgovara o mogućnostima rješavanja problema s kojim se ta fabrika susreće u posljednje vrijeme kao što su snabdijevanje ugljem, slanicom kao i električnom energijom.

Po njegovim riječima, Sisecam sodi Lukavac ograničeni su planovi za povećanje kapaciteta proizvodnje zbog nesigurnosti snabdijevanja tim resursima. Istaknuto je kako je neophodna modernizacija sonovoda, te naveden niz poteškoća s kojima se susreću svakodnevno.

Suljkanović je naglasio kako je upoznat o problemima u vezi sa snabdijevanjem ugljem lukavačke "Sode", te da su već poduzete određene aktivnosti koje će omogućiti da "Kreka" urednije snabdijeva sve potrošače.

Puškar je rekao da resorno ministarstvo pažljivo prati sva ta dešavanja, te dodao da će potaknuti istraživanja u Rudniku soli kako snabdijevanje slanicom ne bi došlo u pitanje, saopćeno je iz Vlade TK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

TK - Premijer Tulumović čestitao Kurban-bajram

Vlada TK: Pozitivno finansijsko stanje i suficit

Usvojen Registar emisija u zrak i kategorizacija kvaliteta zraka za područje TK

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana