Bosna i Hercegovina     | 23.05.2018. 17:22 |

Uprava mostarskog Sveučilišta u posjeti Tehničkom visokom učilištu u Freiburgu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 23. svibnja (FENA) - Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i predsjednik Tehničkog visokog učilišta u Freiburgu prof. dr. Matthias Willems potpisali su u prostorijama tog učilištu u njemačkom Freiburgu Sporazum o međusobnoj suradnji te dvije visokoškolske ustanove.

Willems je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska delegacije mostarskog Sveučilišta u Freiburg, kazavši kako je ponosan na potpisivanje Sporazuma o suradnji koji je, kako je dodao, jako važan za obje visokoškolske institucije.

"Nadam se da će plod Sporazuma biti duboka i kvalitetna dugoročna suradnja kroz razmjenu znanja, rezultata istraživanja, međusobno pomaganje i sudjelovanje u projektima, te stručnu studentsku razmjenu. Imamo puno dodirnih točaka, ali isto tako možemo mnogo naučiti jedni od drugih", naglasio je prof. dr. Matthias Willems.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić istakao je kako je ovim sporazumom otvorena mogućnost razmjene istraživačkih i brojnih drugih kapaciteta.

 "Ovaj Sporazum i naša posjeta Tehničkom visokom učilištu u Freiburgu može dati Sveučilištu u Mostaru, posebice Fakultetu strojarstva i računarstva, jednu novu dinamiku i mogućnost te primjenu standarda koji mogu približiti naše Sveučilište europskim standardima kakvi se mogu naći na drugim renomiranim europskim sveučilištima", kazao je Tomić.

Potpisanim Sporazumom osigurava se stručna suradnja između Sveučilišta u Mostaru i Tehničkog visokog učilišta u Freiburgu, koja obuhvaća više ključnih polja suradnje, od stručne razmjene nastavnog osoblja i praktične razmjene studenata, zajedničkog kreiranja akademskih programa obrazovanja, te razmjene informacija i znanstvenih istraživanja do zajedničkog organiziranja međunarodnih znanstvenih konferencija, priopćeno je iz mostarskog Sveučilišta.

 

 

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Rama: Provedba sporazuma između Kosova i Srbije važna je za sigurnost na zapadnom Balkanu

Vlada Brčkog i PZU 'Spitex' potpisali sporazum za usluge palijativne njege i hospisa

Hamas predstavio viziju sporazuma o prekidu vatre

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo