Bosna i Hercegovina     | 24.05.2018. 11:41 |

Osmanović i Bishlawy o unapređenju saradnje BiH i Egipta

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je u Sarajevu sa ambasadricom Arapske Republike Egipat u BiH Halom Bishlawy o mogućnostima za unapređenje saradnje dvije zemlje u oblastima u kojima Ministarstvo civilnih poslova ima nadležnost.

- Posebno smo zainteresovani za saradnju u oblastima nauke, kulture, obrazovanja, mladih i zdravstva. Smatramo da odnose dvije zemlje u ovim oblastima treba urediti kroz potpisivanje memoranduma o saradnji, pa smo spremni i na pokretanje aktivnosti u tom pravcu - rekao je ministar Osmanović.

Istakao je da je već u proceduri Memorandum o razumjevanju kojim se definiše saradnja u oblasti mladih, te se založio da se potpisivanje ovog dokumenta što prije okonča, na obostrano zadovoljstvo korisnika.

 Ambasadorica Bishlawy posebno se založila za saradnju u visokom obrazovanju. Navela je da je Arapska Republika Egipat spremna da stipendira određeni broj studenata iz BiH, te izrazila očekivanje da će stipendije biti iskorištene i da će mladi iz BiH iskazati interes za studije u Egiptu.

Ministar Osmanović informisao je sagovornicu i o nadležnostima Ministarstva civilnih poslova, te ukazao na sva područja moguće buduće saradnje, saopćeno je iz tog ministarstva.

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu podrijetlom iz Litve

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Evropska unija će pružiti milijardu eura hitne kratkoročne makrofinansijske pomoći Egiptu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta