Bosna i Hercegovina     | 24.05.2018. 13:48 |

Vlada FBiH - Poboljšati sistem upravljanja otpadom u FBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. maja (FENA) - Federalna vlada danas je na sjednici usvojila izvještaj o prošlogodišnjem radu Koordinacionog tijela za praćenje provedbe Pravilnika o upravljanju ambalažom i ambalažnim otpadom.

To tijelo je zaduženo da utvrdi način detaljnog načina izvještavanja i dokumentiranja aktivnosti subjekata upravljanja otpadom (sakupljača, reciklera, prerađivača sekundarnih sirovina) koji obavljaju svoju djelatnost u ime operatera sistema, ali i svih ostalih koji upravljaju otpadom u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Svi koji su uključeni u upravljanje otpadom moraju dostaviti svu relevantnu, potkrepljujuću i provjerljivu dokumentaciju uz obrasce kako bi na adekvatan i pravovaljan način mogao biti praćen sam tok kretanja otpada.

Koordinaciono tijelo dužno je da sačini uvid u finansijske izvještaje poslovanja operatera sistema, od kojih se zahtijeva dostavljanje finansijskih izvještaja i popratne dokumentacije.

Vlada je zadužila Fond za zaštitu okoliša FBiH da, na sopstveni trošak, angažira finansijskog stručnjaka koji će analizirati finansijske izvještaje operatera i, zajedno s članovima Koordinacionog tijela, analizirati njihovo poslovanje s ciljem pronalaska novih rješenja za poboljšanje sistema upravljanja otpadom.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom