Bosna i Hercegovina     | 24.05.2018. 16:22 |

Obilježen Dan općine Čitluk

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. svibnja (FENA) - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća u četvrtak je obilježen Dan općine Čitluk i 712. obljetnica prvog pisanog spomena imena Brotnjo.

Uz brojne uzvanike, sjednici su nazočili i premijer HNŽ-a Nevenko Herceg, županijski ministar prometa i veza Stjepan Krasić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović, županijski ministar unutarnjih poslova Slađan Bevanda te ministar za pitanja branitelja HNŽ-a Oliver Soldo.

Premijer Herceg kazao je tom prigodom kako Čitluk ovogodišnji Dan općine dočekuje ne samo u ljepšem i za život ugodnijem ambijentu, nego i u društvu rijetkih lokalnih zajednica u kojima se uspješno posluje i otvaraju nova radna mjesta, čime se, kako je dodao, rješava ili ublažava problem nezaposlenosti i sve brojnijih odlazaka mladih u inozemstvo.

"Stoga, i u ovoj prigodi, zahvaljujem svim Broćankama i Brotnjacima koji su se odlučili ostati i poslovati ovdje te razvijati ovaj kraj u smjeru postizanja visokog gospodarskog, socijalnog i komunalnog standarda ne samo za stalne žitelje, nego i za veliki broj onih koji ovamo dolaze u potrazi za mirom i duhovnom obnovom u međugorskom svetištu'', kazao je premijer.

Dodao je kako Vlada HNŽ-a apsolutno razumije značaj jedinica lokalne uprave, podsjećajući nazočne na niz projekta koje je Vlada uspješno realizirala na području čitlučke općine te na potporu koju je pružila mnogim kulturnim manifestacijama.

Premijer Herceg naglasio je kako će Vlada HNŽ-a i ubuduće biti pouzdan i iskren partner u sklopu svojih realnih mogućnosti i ovlasti, kazavši kako je ta vlada spremna kako u općini Čitluk, tako i u svim drugim jedinicama lokalne uprave, podupirati sve kvalitetne projekte kako bi spriječila odlazak mladih u inozemstvo, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Otvaranje manifestacije „Uskrs s Maticom u Brotnju“

Općina Čitluk novčano pomaže studente

U Čitluku obilježena 73. obljetnica pogibije jedanaest učenika

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo