Stranačke aktivnosti     | 25.05.2018. 13:18 |

Saopćenje Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Nezavisni blok je danas u Sarajevu održao Savjetovanje o stanju u obrazovanju i ideje za novu obrazovnu politiku u BiH. Na Savjetovanju su učestvovali predstavnici obrazovnih institucija, domaćih i međunarodnih organizacija, te predstavnici akademske zajednice i institucija koje se bave tržištem rada i zapošljavanjem u BiH.

 “ Želimo izgraditi moderno obrazovanje, dostupno svima i prilagođeno stanju na tržištu rada i potrebama društva danas i BiH u budućnosti. Naš plan se zasniva na inovacijama i novim programima, a ne na sukobu nadležnosti iza koje se sada kriju samo neznalice i nekompetentni. Norme, standardi, transparentnost i kvalitet koji će služiti zemlji i društvu, želimo postići kroz promjenu odnosa vlasti prema ovoj oblasti, uspostavljanjem Mreže za karijeru, mreže najkvalitetnijih škola i univerziteta, centara za očuvanje ljudskih resursa i kroz strateški program investiranja u učenike, nastavnike i obrazovne ustanove -  jer učitelji i nastavnici moraju biti dosta bolje priznati i vrednovani nego što je to slučaj danas. “ – izjavio je Senad Šepić, Predsjednik Nezavisnog bloka.

“ Za obrazovanje želimo da preuzmemo odgovornost i spremni smo na to. Imamo  rješenja i političku volju te spremnost da izgradimo standarde, kvalitet, jednakost i dostupnost obrazovanju koje će služiti stvarnim potrebama i tako izgraditi vezu između obrazovanja i privrede, što će u konačnici značiti pokretanje i razvoj cijeloga društva.” – izjavila je prof.dr. Marijana Šećibović, članica Predsjedništva Nezavisnog bloka.

“ Uz definiranje značajnih problema Nezavisni blok predlaže tri konkretna projekta kroz čiju

realizaciju planiramo riješiti nagomilane probleme u sektoru edukacije i to: Pristupanje Sorbona procesu, umrežavanje srodnih edukacijskih institucija i formiranje edukacionog HUB-a u BiH „ – izjavio je prof.dr. Muharem Karamujić, jedan od osnivača i član Predsjedništva Nezavisnog bloka

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo